fbpx

Hoe maak je nieuwe gewoontes?

doorVoedingMarleen

Hoe maak je nieuwe gewoontes?

Allereerst wil ik je een geweldig 2018 wensen voor jou en jouw dierbaren!

Deze keer een artikel dat niet over specifiek over voeding gaat. Daar heeft de nadruk tijdens de feestdagen al veel gelegen. En dat is zeker niet het enige dat belangrijk is bij het ontwikkelen van nieuwe gewoontes.

Wees trots op de manier waarop je de feestdagen door gekomen bent en maak een plan voor het nieuwe jaar. Ook hier geldt: Verwacht geen wonderen en leg de lat niet te hoog. Het gaat erom om blijvende verandering te bereiken en niet om het voor het einde van de maand alweer opgegeven te hebben.

Zelf ben ik niet zo van de goede voornemens op 1 januari. Als ik iets wil veranderen begin ik er aan op het moment dat  ik het bedacht heb. Waarom wachten?

En er zijn al zo veel kleine veranderingen om mee te beginnen. En wat is er leuker dan je hele gezin erbij te betrekken. En elke stap is er één in de goede richting.

Ben je vrij in het weekend samen met de kinderen. Ga lekker naar buiten om te bewegen en in de frisse buitenlucht te zijn. Of pak het nog leuker aan zoals ik laatst in een app-groep voorbij zag komen:

Mijn kinderen hebben studiedag en willen graag het bos in. Ze vinden dit nog leuker met een hond erbij. Wiens hond mogen we meenemen voor een extra boswandeling.

Als je lekker buiten bewogen hebt voel je je daarna gezond moe, maar kun je de dag weer beter aan.

Maak het leven leuk. Zorg dat je iedere dag iets doet waar je blij van wordt. Betrek de kinderen hierbij. Samen is altijd leuker. Bak een keer iets lekkers, maar zoek daarvoor een recept met honing of  een andere natuurlijke zoetstof.

Zoek het weekend erna een recept voor een heerlijke soep vol groente. Handig om bijna ongemerkt meer groente binnen te krijgen. Maak eens een salade bij de lunch.

Maak er een nieuwe gewoonte van om ieder weekend iets nieuws uit te proberen. En een nieuwe gewoonte is geboren.

En als laatste: Wees niet te streng voor jezelf. Zoals al gezegd met kleine stapjes die goed vol te houden zijn is de kans veel groter dat het je op de lange termijn een gezond leefpatroon oplevert met voldoende energie en een gezond gewicht.

Heb je behoefte aan meer duidelijkheid of wil je meer weten over mijn werkwijze en over de mogelijkheden om jouw voedingspatroon te doorgronden en te veranderen, kijk dan op mijn site www.voedingcentraal.nl en neem contact met mij op. Je mag dit E-zine ook delen met andere vrouwen die hun VoedingCentraal willen zetten. Wil je dan vragen of ze zichzelf aan willen melden voor de nieuwsbrief?

Over de auteur

VoedingMarleen administrator

Geef een reactie