fbpx

Je hoeft het niet alleen te doen

doorVoedingMarleen

Je hoeft het niet alleen te doen

Eigenlijk zijn wij mensen maar rare wezens. Als we ergens tegen aan lopen willen we dit het liefst zelf, alleen oplossen. Waarom eigenlijk? Zijn we bang voor de reactie van anderen? Denk je dat je de enige bent met dit probleem?

Deze 10 weken doe ik met VoedingCentraal mee met de 10 challenges van de beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten. Ik vind het heel leuk om zo met z’n allen bezig te zijn met een gezamenlijk doel: De Summer Proef weken. 10 weken lang proberen op een andere manier naar je eigen gewoontes te kijken. Niet om hele grote veranderingen voor elkaar te krijgen, maar om je bewust te worden wat belangrijk is voor je en waarom je eet wat je eet.

Maak ik de keuzes die voor mij het belangrijkst zijn en er voor zorgen dat ik zo lekker mogelijk in mijn vel zit? In deze 10 weken word ik mij ook weer van bewust dat ik nog stapjes kan zetten. En dat is gelijk mijn eerst tip voor jou.

 

Doe elke verandering stapje voor stapje

Het voelt natuurlijk beter als je grote stappen kunt zetten die mega resultaat opleveren, maar is dat vol te houden. Als je het vergelijkt met het volgen van een dieet, dan lukt het vaak om een aantal weken deze grote veranderingen vol te houden, maar dan……

En eigenlijk zit hier nog een stap voor. Voordat je daadwerkelijk stappen kunt zetten is er een andere vraag die ik mijzelf stel:

 

Wat wil ik en hoe ga ik dit bereiken?

Alles begint met bewustwording en de vraag waar doe je het voor? Wat is mijn doel? En het gaat pas lukken om dit te bereiken als je het nut van veranderen inziet.

En dan zou je ook nog willen dat je gezin mee doet. Dat lukt meestal niet gelijk. Zij moeten er nog aan wennen dat jij andere keuzes maakt. Geeft niets. Geef het goede voorbeeld. Je kunt jouw partner of kinderen niet dwingen om te veranderen. Je kunt ze wel laten zien wat jij doet om jouw doel te bereiken. Praat er over en zet ze lekkere, gezonde maaltijden voor. Blijf volhouden. Uiteindelijk zullen zij ook stapje voor stapje inzien wat de verandering voor jou doet en wat het voor hen zou kunnen doen.

 

En zit het eens een dag tegen……

Niet getreurd. Het is niet gelijk allemaal verloren omdat het vandaag niet lukte wat je met jezelf had afgesproken. Morgen kan je de draad gewoon weer oppakken.

Ga vanavond even zitten en denk er eens over na waarom het vandaag niet lukte. Zonder oordeel. Morgen weer een dag. Wat word jouw plan voor morgen? Stel dat je tegen hetzelfde aan loopt als vandaag. Hoe kan je er dan voor zorgen dat het je wel gaat lukken om je aan jouw plan te houden.

 

Wil je eens met mij praten om samen een goed te maken om alle challenges aan te kunnen? Schroom niet en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan via www.VoedingCentraal.nl.

 

Heb je behoefte aan meer duidelijkheid of wil je meer weten over mijn werkwijze en over de mogelijkheden om jouw voedingspatroon te doorgronden en te veranderen, kijk dan op mijn site www.voedingcentraal.nl en neem contact met mij op. Je mag dit E-zine ook delen met andere vrouwen die hun VoedingCentraal willen zetten. Wil je dan vragen of ze zichzelf aan willen melden voor de nieuwsbrief?

 

Over de auteur

VoedingMarleen administrator

Geef een reactie