fbpx

Geniet jij voluit van het eten en drinken tijdens jouw vakantie?

doorVoedingMarleen

Geniet jij voluit van het eten en drinken tijdens jouw vakantie?

Binnenkort is het weer zover. De zomervakanties staan voor de deur. Voor velen de mooiste tijd van het jaar. Even geen verplichtingen, een bestemming met mooi weer, even niet koken en een keertje extra op een terrasje.

Is het erg om in de vakantie uit de ban te springen?

Nee, natuurlijk niet. Het is een lossere tijd waarin je andere keuzes maakt dan ander. Alleen is het niet fijn als je voor de vakantie mooi op gewicht weet te blijven en er dan in de vakantie 5 kg bij weet te eten. In het verleden gebeurde mij dat ook. Nergens naar kijken, alles eten en drinken want het is vakantie. Wij hebben in de loop van de jaren langzaam ons voedingspatroon veranderd door minder vlees en meer groente op ons menu te zetten. Ook in de vakantie vinden we het nu fijn om bij de lunch tomaten en andere snackgroenten neer te zetten. We drinken er altijd water bij. De andere dranken bewaren we voor andere genietmomenten.

Hoe kun je voorkomen dat de vakantie een grote valkuil wordt waarvan je weer weken moet bij komen en afvallen? Vorig jaar heb ik hier ook een blog over geschreven met 3 tips om van een heerlijke vakantie te genieten zonder kilo’s aan te komen. Je vindt hem hier.

Alle verandering begint bij een eerste stap

Zorg dat het weinig tijd en moeite kost om te veranderen. Begin nu alvast. Welke gewoonten wil je veranderen? Je hebt nog een aantal weken om 1 of 2 nieuwe gewoontes in te laten slijten. Gewoonlijk duurt het ongeveer 21 dagen voordat een verandering een nieuwe gewoonte wordt. Uiteindelijk wordt het net als tandenpoetsen een dagelijkse gewoonte die weinig tijd en inspanning kost. Je vergeet het niet meer om te doen.

Ben je helemaal blij met jouw voedingspatroon? Dan is er natuurlijk niets aan de hand. Maar als je denkt dat het beter kan is nu een net zo goed moment als na de vakantie om er over na te denken wat je anders zou willen. Misschien zelf nog wel een beter moment. Want wat zou het fijn zijn om deze vakantie zonder schuldgevoel extra te kunnen genieten omdat je bewustere keuzes maakt, waardoor je meer van jouw vakantie geniet en ook nog eens met een gerust hart op de weegschaal kunt als je terug bent.

Hoeveel koppen koffie drink je op de automatische piloot in de loop van de dag? Hoeveel glazen water drink je verspreid over de dag? Hoeveel groente schep je vanavond op je bord? Eet je groente tijdens andere maaltijden? Eet je echt voldoende groente? Hoeveel stuks fruit eet je? Hoeveel snoep- en snackmomenten tel je vandaag? Hoe groot is jouw stuk vlees?

Door deze week een paar dagen lang alles op te schrijven wat je eet en drinkt krijg je een idee van jouw gewoonten. Ben je er blij mee of denk je dat je een gezonder patroon kunt bereiken en daardoor meer energie en minder kilo?

Waar denk je dat je met een kleine verandering al een groot resultaat kunt bereiken? Om jou te helpen heb ik nu een aanbieding voor je, die geldig is tot 6 juli, het begin van de zomervakantie:

Pakket klein (kennismaking, intake en 5 consulten) normaal € 199,-         nu € 169,-

Pakket groot (kennismaking, intake en 9 consulten) normaal € 319,-         nu € 279,-

Deze aanbieding is tijdelijk en kan jou helpen om alvast voor de zomervakantie een stap in de goede richting te zetten.

 

Wees niet te streng voor jezelf. Zoals al gezegd met kleine stapjes die goed vol te houden zijn is de kans veel groter dat het je op de lange termijn een gezond leefpatroon oplevert met voldoende energie en een gezond gewicht.

Heb je behoefte aan meer duidelijkheid of wil je meer weten over mijn werkwijze en over de mogelijkheden om jouw voedingspatroon te doorgronden en te veranderen, kijk dan op mijn site www.voedingcentraal.nl en neem contact met mij op. Je mag dit E-zine ook delen met andere vrouwen die hun VoedingCentraal willen zetten. Wil je dan vragen of ze zichzelf aan willen melden voor de nieuwsbrief?

 

Over de auteur

VoedingMarleen administrator

Geef een reactie