fbpx

Wat eet je zonder schuldgevoel in december?

Als er een maand is waarin het hartstikke lastig is om gezonde voedingskeuzes te maken dan is het december. Bij elk feest deze maand hoort eten. Op allerlei manieren: pepernoten, marsepein, kerstmenu’s met meerdere gangen en dan als afsluiting oud en nieuw met oliebollen. Zo kan ik natuurlijk nog even doorgaan. Iedereen loopt er tegen aan. Wat zet je op tafel? En hoe zorg je ervoor dat je niet na iedere feestelijke en gezellige avond het gevoel hebt dat je enorm fout bezig bent geweest?

En is het erg om eens uit de band te springen?

Bekende uitspraak: je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en kerst.

Keuzestress of niet

Op zondagavond gaan mijn man en ik meestal even met de agenda zitten en nemen alvast de week door. Wat staat er op de planning? Welke dagen zijn ‘gewoon’en op welke dagen is het ‘rennen-en-vliegen’ en welke afspraken hebben we in het weekend?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *