Beste 2021, ik zal

goed voor je zijn.

Ik ga er een prachtig

jaar van maken.

Ik ben er klaar voor.

Kom maar op.

-voorpositivieit.nl-

Er is weer een nieuw jaar begonnen. Allereerst de allerbeste wensen voor jou en iedereen om je heen voor dit nieuwe jaar. Dat je dromen en wensen uit mogen komen in de beste gezondheid en met de beste voeding. Dat laatste is natuurlijk een stokpaardje van mij. En ik denk dat je met kleine voedingsveranderingen grote stappen kunt zetten om een betere gezondheid te krijgen. En dat is in deze aparte tijd natuurlijk mooi meegenomen.

Hoe is het met jouw goede voornemens?

Ik ben er niet zo van. Waarom zou ik op 1 januari ineens het roer om willen gooien. Voor mij werkt het beter om op het moment dat ik er tegen aan loop dat ik iets wil veranderen het op dat moment ook op te pakken. Als ik op 6 mei bedenk dat ik weer wil gaan hardlopen zoek ik dan een app en begin…… De eerste weken gaan goed, maar dan, komt er zo’n week dat het lastig in te plannen is. Of ik heb gewoon geen zin. Ook dan blijft het lastig om het vol te houden na een aantal weken. Afgelopen augustus heb ik ook een blog over geschreven over goede voornemens in augustus.

Welke obstakels kom jij tegen?

We komen allemaal dezelfde obstakels tegen, de één wat eerder dan de ander. En ook niet voor het eerst. Ik ben er eens voor gaan zitten. Ik heb mezelf een paar vragen gesteld. Wat zorgt ervoor dat ik na een paar keer weer het weer voor gezien houdt? Is dat bij andere veranderingen ook? Hoe belangrijk vind ik het om toch door te zetten? Wat kan ik anders aanpakken?

Dus als het voor jou werkt om in januari een stap in de goede richting te zetten, maak dan eerst een plan. En vergeet niet de obstakels op te schrijven. Wanneer wordt het lastig? En wat kun je doen om toch een klein stapje te zetten, zodat het blijft lopen. En dan morgen weer een dag….

Momentje voor mezelf

Wat ik ook fijn vind is ’s avonds als ik in mijn luie stoel zit even te bedenken hoe de dag gelopen is. Soms zit er een dag tussen dat het allemaal niet wilde, maar vaker valt het eigenlijk best mee. En kan ik weer met een fijner gevoel mijn bed inkruipen en heb ik weer gemerkt dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn. Pfff. Yes. Morgen weer een dag. Wat mij helpt is naar de kleine winstpuntjes te kijken en niet zo streng te zijn voor mijzelf.

Zo werkt het ook met voeding!

Begin een te kijken wat er goed gaat. Niemand doet alles fout. Dat geeft vast al een berg zelfvertrouwen en het maakt het ook makkelijker om er vertrouwen in te krijgen om veranderingen in te passen. Begin klein en ga iedere avond op jouw favoriete plek zitten om terug te denken aan de dag. Hoe ging het? Wat ging goed? Geniet daar even echt van. En maak een plannetje voor morgen.

En soms lukt het niet zonder een beetje hulp. Wil jij door veranderingen in jouw voedingspatroon stapjes zetten naar een gezondere leefstijl, maar lukt dit niet zonder een beetje hulp.

Ik heb een mooie aanbieding voor je:

Als je vóór 1 februari contact met mij opneemt om een traject te gaan volgen kost dat niet €299,- maar €249,-. Daarvoor krijg je een intakegesprek en 6 vervolgafspraken. -Je kunt contact met me opnemen via marleen@voedingcentraal.nl

Maak er een mooi jaar van met de voedings- en leefstijlveranderingen die jou een optimaal gewicht en veel energie opleveren.