Ik heb gisterenavond een hockeywedstrijd gespeeld. Dat was lang geleden. Dat zegt ook mijn lijf vandaag. Als ik op het veld sta kan ik niet maar half spelen. Dan is het alles of niets. Met als gevolg dat ik vandaag een moe lijf heb met spierpijn. Maar het was heerlijk om weer eens in te vallen en een wedstrijd te spelen.

Dus dat wordt even een paar dagen extra goed zorgen voor mijzelf. Hoe dan?

In ieder geval vroeg naar bed. Rust en even pas op de plaats zorgt ervoor dat ik zo snel mogelijk weer fit ben.

Rust

Mijn lichaam geeft aan dat het even genoeg geweest is, maar dat betekent niet dat ik in een stoel ga zitten en er de komende dagen niet meer uit kom. Wat voor mij werkt is om toch rustig aan in beweging te blijven. En de hond wil toch uitgelaten worden. Uiteindelijk is de spierpijn dan ook het snelste weer weg. Voelt niet altijd fijn, maar voor mij werkt het.

Eten en drinken

 Als ik me niet helemaal lekker in mijn vel voel is het heel makkelijk om voor snacks en snaaiwerk te gaan. Een grote uitdaging dus om toch gezond te blijven eten en drinken. Maar hoe doe ik dat dan?

Ik maak het mezelf (en mijn gezin) niet te moeilijk. Ik kies voor makkelijke maaltijden met veel groente. Pasta met groente-tomatensaus of een gepureerde groente soep met veel courgette.

Water

Veel water drinken zorgt er ook voor dat alle afvalstoffen die door mijn spieren aangemaakt zijn weer makkelijker afgevoerd worden. Weer een reden om te zorgen dat ik zeker 2 liter water of kruidenthee drink per dag. Soms gewoon kraanwater en soms met een schijfje citroen.

En ook een kortere VoedingsTips hoort er deze week bij 😉

Ik neem deze week even tijd en ruimte voor mijzelf om weer op te laden na zo’n aanslag op mijn lijf. Het was het zeker waard, maar achteraf is er ook iets voor nodig om weer fit te worden! Dus hopelijk heb je toch iets aan deze korte tips en tot volgende week.

Dus samengevat: zorg goed voor jezelf en maak er een mooie en gezonde week van!

Wil jij ook een gezondere en fittere leefstijl?

En als je na het lezen van deze Voedingstips eens willen praten over de stappen die jij kunt zetten naar een gezondere en fittere leefstijl, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met mij voor meer inzicht in jouw wandeling langs jouw voedingsstruggles via marleen@voedingcentraal.nl of bezoek www.voedingcentraal.nl