Het bbq-seizoen is weer begonnen. Altijd lekker en gezellig. Nu zijn wij al een tijdje aan het minderen met vlees en dan geeft barbecueën een extra uitdaging. Dat heeft in het verleden altijd voor veel vleesconsumptie gezorgd. En we zorgden altijd wel voor een rijkgevulde salade, maar echt iets met groenten doen op de bbq, dat nog bijna niet. Dat wordt onze uitdaging voor deze zomer!

Een leuke uitdaging

Er liggen steeds meer verse groente van dit seizoen in de supermarkt. Het moet toch lukken om daar lekkere dingen van te maken. Ik zie het wel als een uitdaging. Ik ga er eens voor zitten om groenterecepten te googlen voor de barbecue. Dat levert al veel voorpret op. Dit lijkt lekker en hiervan loopt het water alvast in mijn mond. Ik krijg veel inspiratie. Er is veel meer mogelijk dan ik gedacht had.

Wat ben ik zoal tegen gekomen:

Gemarineerd gegrilde groente

Groentespiesjes

Lauwwarme salade van gegrilde groenten

En ga zo maar verder…….

Recepten en experimenteren

Ik kan hier allerlei recepten gaan delen, maar ik vind het sowieso leuker als je zelf gaat experimenteren. Ik gebruik een recept als basis en kijk wat ik in huis heb. En ik vertrouw op jullie eigen inbreng en creativiteit. Met wat tips en voorbeeldrecepten die je op internet kunt vinden.

Begin eens met een beetje extra groente, een kleine verandering, en één stukje vlees minder. Hoe bevalt dat? Is het voor herhaling vatbaar? Wat kun je de volgende keer weer doen? Wat zou je de volgende keer anders doen?

Vegetarische vleesvervangers op de bbq?

Een andere mogelijkheid om minder vlees te eten is kiezen voor vegetarische vleesvervangers. Ook hiervan is een deel geschikt voor de barbecue. En ook dan zijn er natuurlijk meerdere keuzes. Er zijn kant-en-klare vegetarische hamburgers of spiesjes. Of je kunt ze zelf maken.

Het probleem bij kant-en-klare vleesvervangers vind ik dat de industrie veel ingrediënten en toevoegen die niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon. Ik ben van mening dat ons lichaam deze ingrediënten niet als voeding herkent.

Maar denk ook eens aan een zelfgemaakte bonenburger of een portobelloburger. Er is meer mogelijk dan je op het eerste moment denkt.

Het is mijn tips dan ook om meer zelf te maken zodat je weet wat je in jouw hamburger stopt en zo goed mogelijk voor jouw lichaam zorgt.

Het is natuurlijk geen probleem om af en toe voor de snelle oplossing te kiezen, als het evenwicht maar de goede op doorslaat.

Hoe nu verder?

Ik ben goed op weg, heb een klein beetje vertraging opgelopen. Maar het is bijna klaar. Mijn e-boek komt zo snel mogelijk jouw kant op! Om je te helpen jouw weg te vinden in het voedingsoerwoud in de supermarkt. Het heet: “Wegwijzer in het Voedingsoerwoud”. Hierin geef ik je nog meer inzicht in de stappen die je kunt zetten naar een gezonder voedingspatroon voor meer fitheid en een optimaal gewicht. Meld je nu alvast aan via www.voedingcentraal.nl voor mijn nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte als mijn e-boek uitkomt.

En als je eens wilt praten over de stappen die je kunt zetten naar een gezondere en fittere leefstijl, maak dan een afspraak met mij voor meer inzicht in jouw wandeling langs jouw voedingsstruggles via marleen@voedingcentraal.nl of bezoek www.voedingcentraal.nl

Je mag deze Voedingstips natuurlijk altijd doorsturen naar andere voedselliefhebbers, graag zelfs!