Hier is de zomervakantie begonnen. We staan allemaal in een ander standje. Alles mag een beetje meer losgelaten worden. Geen of heel veel minder verplichtingen, ruimte voor vrije tijd en vakantie!

Houdt dat in dat ook jij niets meer doet of is er toch tijd en ruimte om aan jouw voedingspatroon te werken.

Hoe fijn zou het zijn als er deze zomervakantie in ieder geval geen kilo’s bij komen. Het grote voordeel is dat ze er daarna ook niet af hoeven. YEAH!

Eten en vakantie

Het is de tijd van heel veel verse groenten en fruit. Ik vind het leuk om op vakantie eens rustig om me heen te kijken op plaatselijke marktjes. Nu neem ik veel meer de tijd om eens om bij alle kramen te bekijken wat daar allemaal voor lekkers ligt. Vaak zijn het wel bekende producten, maar neem ik door het jaar heen om me er in te verdiepen wat voor lekkere gerechten ik er mee zou kunnen maken.

En het fruit ziet er op de markt op een zonovergoten bestemming ook veel mooier en lekkerder uit. En wat is er lekkerder dan er heerlijk van te genieten in de plaatselijke zon. Wij doen dat graag en ook op meerdere momenten op de dag.

Breng een bezoek aan de lokale supermarkt

Ook in de plaatselijke supermarkt kijk ik mijn ogen uit en loopt het water me in de mond. Elk land heeft zijn eigen gewoonten en favoriete producten. Ideaal om nieuwe ideeën op te doen en nieuwe dingen uit te proberen. En maak het jezelf niet te moeilijk.

Wij gaan graag met de caravan op pad en daarin heb ik geen grote modern uitgeruste keuken. En ook wil ik geen uren kokkerellen terwijl het buiten lekker warm is. En binnen in huis of in de caravan dus ook. De bbq gaat regelmatig aan. Daar kan natuurlijk vlees op gebakken worden, maar experimenteren met groente staat deze zomer hoog op het verlanglijstje.

Wij willen minder vlees eten en meer groente. Alle tijd in de vakantie om uit te proberen hoe je dat doet en vooral hoe dat smaakt. Altijd leuk zo’n nieuwe uitdaging.

Water met een smaakje

Water hoeft ook niet saai te zijn. De komende tijd blijft het hopelijk lekker warm. En als je op vakantie gaat naar een zonovergoten bestemming is het natuurlijk ook belangrijk om genoeg te drinken. Om het voor jezelf makkelijker en lekkerder te maken om genoeg water binnen te krijgen is er het leuk om te experimenteren met verschillende smaken. Doe eens wat schijfjes citroen in een kan water, sinaasappel geeft weer een andere smaak. Verse munt is lekker als thee in heet water, maar kan ook erg goed in koud verfrissend water.

Dus op het gebied van gezonde en lekkere voeding gaat het een mooie zomer worden. Hopelijk helpt het weer ook mee…….

Wil jij ook een gezondere en fittere leefstijl?

En als je na het lezen van deze Voedingstips eens willen praten over de stappen die jij kunt zetten naar een gezondere en fittere leefstijl, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met mij voor meer inzicht in jouw wandeling langs jouw voedingsstruggles via marleen@voedingcentraal.nl of bezoek www.voedingcentraal.nl

En om het nog aantrekkelijker te maken om deze zomer gezonde gewoontes te leren en niet aan te komen heb ik een mooie aanbieding voor je.

Een traject kost nu geen € 399,- maar € 349,-.

Deze aanbieding is geldig tot 1 augustus as.