Vrolijk en licht gevoel door de zon

Als je naar buiten kijkt word je helemaal vrolijk. ’s Ochtends vroeg is het nog fijn om van achter het raam naar buiten te kijken. Het is dan nog fris, maar dat verandert snel. Vanaf een uurtje of 10 is het buiten heerlijk. Het is echt genieten om even pauze te nemen met een kop koffie in het zonnetje. Echt fijn, maar je gedachten gaan al gauw uit naar de zomer. Als je weer in bikini het strand op kunt.

Voelt dat nu al oké of is er nog een bliksemdieet nodig om je fijn te voelen als je er met je gezin op uit gaat naar het strand of het zwembad? Je hebt nu nog tijd om het blijvender aan te pakken. Door je voedingspatroon in stapjes aan te passen kun je ervoor zorgen dat je volgend jaar niet weer een nieuw bliksemdieet hoeft te zoeken.

Het weer geeft nieuwe energie

Dit seizoen zorgt ervoor dat we meer energie krijgen. Er is meer en meer licht. De dagen worden langer. De bomen en planten lopen uit. Er schieten weer bloemetjes uit de grond. Het hele leven voelt een stuk lichter dan in de winter. Fijn.

Hoe kun je daar mee omgaan door je voedingspatroon blijvend aan te passen? Zodat je niet komende lente weer opnieuw kunt beginnen. Maar het hele jaar door jouw optimale gewicht hebt. En niet elke keer weer als een jojo jouw gewicht op en neer ziet gaan op de weegschaal.

Het grote nadeel van diëten is dat ze kort resultaat opleveren. Het lukt je om af te vallen, maar als het dan zomervakantie is, ga je weer “normaal” eten en komen de kilo’s er razendsnel weer aan. Balen.

Zonde van alle energie die je erin gestoken hebt. Dat jojo-effect zorgt er niet alleen voor dat de weegschaal de ene keer veel meer aangeeft dan de andere keer. Maar wat dan wel? Voor jouw gemoedstoestand is het ook niet fijn. Die gaat iedere keer weer mee op en neer.

Blijvend resultaat

Hoe kun je ervoor zorgen dat de kilo’s voor eens en voor altijd verdwijnen? Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat je lekkerder in je vel komt te zitten. Het geeft meer energie, zodat je na een drukke dag ’s avonds nog tijd en zin hebt in een leuk sociaal leven of een sportschoolsessie. Of om iets anders te doen wat jij graag doet.

Lekker licht eten met meer fruit en groente

Kijk eens naar je huidige voedingspatroon. Ik ben een groot voorstander van een gezond gevarieerd voedingspatroon, geen calorieën tellen, geen dure afslankproducten. Gewoon boodschappen doen in de supermarkt. Dat is toch het makkelijkste en het gezondste voor je portemonnee.

Eet je met de seizoenen mee

Het voordeel is dat de groente en het fruit die je eet volop verkrijgbaar zijn.

Maak eens een salade tussen de middag. Dit is niet gelijk handig op een werkdag. Maak het jezelf niet te moeilijk en begin op een weekenddag. Op zondag heb je vaak meer tijd om een tijdje in de keuken te staan en iets nieuws uit te proberen.

En begin eenvoudig. Je hoeft niet gelijk een recept uit te proberen van een topkok. Een frisse salade met allerlei ingrediënten die je toch al in huis hebt is een goed begin.

Mooi moment om nieuwe gewoontes aan te leren

Daag jezelf uit. Wat wil je veranderen? Wat zal je het meeste resultaat opleveren? Je hoeft niet alles in 1 keer te veranderen. Ten eerste is dat niet vol te houden en ten tweede ga ik ervan uit dat niet alles wat je doet en eet verbetering nodig heeft. Sta er eens bij stil wat allemaal goed gaat?

Meer bewegen

De dagen worden langer. Ook ’s avonds kun je meer doen. Dat biedt weer mogelijkheden. Ga erop uit! Wandel ’s avonds een stuk.

Of neem je gezin mee in het weekend voor een boswandeling. Ook bij jou in de buurt is de natuur mooi. Er zijn genoeg mooie routes te vinden. Maak er een uitdaging van voor de kinderen. Zorg voor een paar opdrachten zodat zij het leuk vinden om mee te gaan. Neem voor tussendoor een bak gesneden fruit mee en een paar flesjes water en jullie kunnen trots zijn op je prestatie en nagenieten van een mooie middag!

En als je meer inzicht wilt in de stappen die je kunt zetten naar een gezondere en fittere leefstijl. Maak dan een afspraak met mij voor meer inzicht in jouw wandeling langs jouw voedingsstruggles via marleen@voedingcentraal.nl of bezoek www.voedingcentraal.nl