Wat lukt wel? Bekijk het eens van de andere kant.

Deze week ben ik met een nieuwe baan begonnen. Drie dagen, nieuwe indrukken, veel te leren en alles is nieuw. En vandaag verwacht ik van mijzelf dat ik vol energie een blog schrijf voor VoedingCentraal en bakken vol inspiratie en energie heb. Uh, misschien een brug te ver. Ik mag ook best moe zijn na zo’n week vol nieuwe activiteiten. Het duurt alleen even voordat ik daar aan toe geef. Hoe menselijk is dat?

Veranderen kost energie

Hoe werkt dat voor jou? Hoe hoog leg jij de lat? Mag jij van jezelf wel even een adempauze inlassen en daarna weer doorpakken?

Het wil niet zeggen dat je alle touwtjes gelijk laat vieren en de gemaakte voedingsveranderingen over boord gooit, maar een tandje langzamer afvallen is natuurlijk ook. Alleen duurt het even voordat je dat zelf accepteert. Iedereen mag dat, en heeft dat ook nodig. Maar mag jij dat ook van jezelf? Of ik? Natuurlijk ook. Ook wij zijn gewoon mensen. Met menselijke trekjes die niet alles tegelijk kunnen.

Veranderen kost tijd

Dus heb ik vanochtend iets langer de tijd genomen om op te starten. Met een extra kop koffie. In de hoop dat hierdoor de dag iets soepeler zou lopen. Maar het blijft een beetje zoeken. Dat is dan maar zo. Dit blog komt wel af. Dan kost het maar meer tijd dan anders.

Wat wel lukt is om niet door de vermoeidheid en het ontevreden gevoel naar de koektrommel te lopen. Dat zou een tijd geleden wel anders zijn geweest. Dan had ik daaraan toegegeven en was-ie nu leeg. Daar probeer ik mij aan vast te houden. Aan wat ik wel bereikt heb.

Blijft lastig, maar werkt wel. Soms schrijf ik het op. Als ik dan na maanden dat boekje weer eens doorblader ben ik verbaasd over wat ik al bereikt heb. Als ik het niet opgeschreven had zou ik nooit meer weten wat ik maanden geleden als leermoment gezien had. Yes, die kan ik in mijn zak steken. Dat voelt goed!

Wat werkt voor jou?

En jij, wat doe jij om jouw voedingspatroon gezonder te maken? Hoe houd je het vol en hoe houd je bij wat je al bereikt hebt? Download een app waarin je bij kunt houden wat je eet en drinkt. Dat zorgt voor rust en overzicht in je hoofd.

Je begrijpt dat dit blog wat korter is dan anders en een dag later gepost wordt, maar dat mag de pret niet drukken. En is altijd nog beter dan helemaal niet doen. Volgend keer weer een uitgebreid verhaal….

Mocht je hulp nodig hebben bij het uitzoeken en bij houden van een voedings app, laat het weten via //www.voedingcentraal.nl/contact en we kijken er samen naar.