Mijn eigen praktijk als Voedingscoach

 Na jaren zoeken en dwalen was de keuze om een eigen praktijk te starten niet makkelijk, maar wel vanzelfsprekend. Hier is wel het een en ander aan voorafgegaan.

Levensgenieter

Ik ben een enthousiaste levensgenieter die het belangrijk vind om zo fit mogelijk door het leven te gaan. Mijn passie voor voeding is al vroeg ontstaan. Na de havo heb ik daarom voor de opleiding Levensmiddelentechnologie aan de Has in Den Bosch gekozen. 2 vliegen in 1 klap. Voedselkennis opdoen en mijzelf onderdompelen in het bourgondische leven in Brabant.

Keuzes

Jaren geleden ben ik er al achter gekomen dat ik zelf keuzes kan maken in wat ik in mijn mond stop en wat dit voor gevolgen heeft voor hoe ik mij voel. Na mijn studie waren er de nodige kilo’s aan mij blijven plakken. Door beter te letten op wat en hoeveel ik at is het mij gelukt weer goed in mijn vel te komen. Hier heb ik geen dieet bij gebruikt, maar ik ben nuchter na gaan denken met mijn achtergrondkennis over voeding en gezondheid. Ik ben gaan eten en drinken wat goed voelde en ik heb laten staan waar ik van voelde dat het niet goed voor mij was. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om door de week het een en ander te laten staan, zodat er in het weekend ruimte bleef om gezellige uitstapjes met vrienden te blijven maken.

De volgende stap

Dit heb ik jaren gedaan tot ik toch weer voelde dat het niet zo goed met mij ging. Ik had veel last van buikpijn en vermoeidheid. Na een onderzoek naar de oorzaak werd mij geadviseerd om suiker te laten staan. Dit is al jaren geleden, voordat dit onderwerp bij ongeveer iedereen hoog op de agenda kwam te staan. Ook toen lukte het mij om na een tijdje weer lekkerder in mijn vel te komen.

Kinderen

Ook nu ik kinderen heb is het iedere keer weer zoeken naar een evenwicht tussen gezond en lekker eten. Het blijft een uitdaging om uit te vinden wat de invloed van voeding is op hun en mijn gezondheid. Toen onze tweeling nog peuters waren was hun ontlasting afwijkend. Na een behoorlijke speurtocht zijn we er ook bij hen achter gekomen dat gezonde voeding in de juiste verhoudingen het probleem oploste.

Daarnaast proberen wij een voor ons zo actief mogelijk leven te leiden door te sporten, veel buiten met de hond te zijn en zo veel mogelijk ons zelf op de fiets te verplaatsen.

Voedseloerwoud

Aangezien het een zoektocht blijft om in het voedseloerwoud in de winkels en op internet de juiste producten en informatie te vinden wil ik ook anderen daarbij helpen hun weg te vinden naar meer vitaliteit en gezondheid. Door samen met jou te kijk naar jouw voedingspatroon en leefstijl kunnen we deze in stapjes aan passen op een manier die bij jou en jouw gezin past.