Wat is dat toch met ouder worden. Iedereen gaat er automatisch vanuit dat alles dan minder wordt. Ja, je bent boven de 50, dus dan hoort een leesbril erbij. Ja, je bent boven de 50 dus dan kun je minder. Ja, je bent boven de 50 dus dan……….

Ik heb daar moeite mee. Tuurlijk hoeft het niet meer zo te zijn als toen ik 25 was, maar nu al afscheid nemen van alle leuke dingen in het leven vind ik ook veel te vroeg.

Ik bekijk het liever van de positieve kant. Wat kan ik wel. Er is genoeg te genieten om mij heen. Mooie natuur, mooie mensen, lekker eten. Ik vind ook andere dingen belangrijk dan 25 jaar geleden. Ik hoef niet meer per se de beste te zijn op het sportveld, maar ik wil nog steeds het beste uit mijzelf halen. Hoe dan?

En ook als je de 50 nog niet bereikt hebt wil je natuurlijk zo fit mogelijk zijn om die mijlpaal op een leuke en gezonde manier te bereiken.

Zorg goed voor je lichaam

Ik voel me beter als ik goed voor mijn lichaam zorg. Met goede en gezonde voeding, maar ook door af en toe te kiezen voor een snelle hap of pizza. Niet te vaak, maar als ik er voor kies dan geniet ik er ook van. Het geeft mij veel meer positieve energie om een lekkere maaltijd met veel groenten te eten. Heerlijk variëren met seizoensgroenten. Iedere keer weer een andere smaak eraan toevoegen met kruiden en specerijen.

Samen eten

En wat ik ook erg belangrijk vind is met mijn gezin aan tafel eten. Even de dag doornemen, even tijd voor elkaar. Iedereen neemt dan makkelijker de tijd om rustig te eten en te genieten van wat er in hun mond gaat. Daarnaast is er tijd en aandacht voor elkaar. Praten over onderwerpen die ons bezig houden. Zaken bespreken die overdag gebeurt zijn en leuk waren of niet helemaal liepen zoals je wilde.

Ik maak andere keuzes dan toen ik 25 was, maar de keuzes die ik nu maak zijn bewuster en geven mij nu meer voldoening. Daarmee zorg ik goed voor mijzelf en dat levert mij uiteindelijk een fitter gevoel en meer gezondheid op.

Bewegen

Wat vind je leuk om te doen. Je hoeft natuurlijk geen senior topsporter te worden, maar zoek iets dat bij je past. Net als bij alles doe het stapje voor stapje. Begin met een kilometer wandelen en breid dit langzaam uit.

En wat het nog leuker maakt en makkelijker vol te houden. Ga samen met iemand sporten en bewegen. Het is gezelliger en de drempel om te gaan en het vol te houden is een stuk lager. Je wilt de ander en jezelf zeker niet teleur stellen.

Kijk eens of je wat vaker de auto kunt laten staan en lopend of met de fiets ergens naartoe kunt gaan.

Op deze manier kun je gezond oud worden en slaan de kwaaltjes een stuk minder snel toe. Want het leven is toch vooral bedoeld om het leuk te hebben en ervan te genieten!

Wil jij ook een gezondere en fittere leefstijl?

En als je na het lezen van deze Voedingstips eens willen praten over de stappen die jij kunt zetten naar een gezondere en fittere leefstijl, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met mij voor meer inzicht in jouw wandeling langs jouw voedingsstruggles via marleen@voedingcentraal.nl of bezoek www.voedingcentraal.nl

En om het nog aantrekkelijker te maken om deze zomer gezonde gewoontes te leren en niet aan te komen heb ik een mooie aanbieding voor je.

Een traject kost nu geen € 399,- maar € 349,-.

Deze aanbieding is geldig tot 1 augustus as.