Vandaag las ik een mooie spreuk van “Voor Positiviteit”-

Op een dag zul je terugkijken naar alle vooruitgang die je hebt geboekt en dan zul je ongelofelijk dankbaar en trots zijn op het feit dat je nooit opgegeven hebt.

Voor mij zitten daar een paar mooie dingen in.

  • Terugkijken op vooruitgang,
  • dankbaarheid en trots en
  • geef nooit op

Om met de laatste te beginnen: Geef nooit op. Ik merk dat ik me regelmatig af laat leiden van mijn doel, maar toch geef ik niet op. Na een tijdje, soms langer, soms korter pak ik het weer op en ga ervoor. Dat voelt niet altijd al het boeken van vooruitgang. Als je naar de verloren tijd kijkt, zie je alleen de tijd die je voorbij hebt laten gaan. Maar als je ook de tijd meerekent dat het wél goed is gegaan zie je dat er wel vooruitgang is.

Daar kan ik dan, als ik er eens rustig voor ga zitten en heel eerlijk ben naar mezelf toe dankbaar voor zijn en me trots voelen. Dat kost soms best moeite. Het is veel makkelijker om naar het negatieve te kijken en naar wat niet gelukt is. Raar eigenlijk, waarom zijn we zo streng voor onszelf? Wat levert het op?

Fouten maken mag

En ander mag wel fouten maken. Daar oordelen we lang niet zo streng over als over onszelf. Daar zit voor mij wel een leermoment. Waar zit dat verschil in?

Ik probeer de lat voor mijzelf net zo hoog te leggen als voor iedereen om mij heen. Door lief te zijn voor mijzelf. Door mezelf te trakteren op iets moois of iets lekkers. En ik geef mezelf iets vaker een compliment en neem vaker pauze om eens om me heen te kijken. Niet alleen maar doorrennen, maar ook eens uitgebreid tijd voor mijzelf met een lekkere kop koffie of thee. Niet tussen de bedrijven door, maar even een rust- en genietmoment.

Tevredenheid

Niet met een koekje of een plak cake, maar met tevredenheid over wat ik allemaal wel doe en voor elkaar krijg. En als het even kan buiten in de zon 😉 en als het wel met een koekje of 2 is, is er nog weinig aan de hand. Na jouw moment kun je altijd weer een nieuwe keuze maken.

Wat is het dat jij wilt? Wat houd je tegen?

Wat is belangrijk voor jou? Wat mag groter worden of meer aandacht krijgen?

En soms is dat een stuk wandelen met de hond. Gewoon genieten van de natuur en even niets moeten. Heerlijk!

En daar gaat het natuurlijk om. Niet opgeven en toch weer opstaan en doorgaan, nadat je gevallen bent of een dip gehad hebt.

Morgen weer een dag

Alles is niet gelijk verloren als het een dag of een week minder gaat. Je ziet alleen nog maar de dingen die niet goed gaan. Dan is het wel moeilijk om de zon te zien blijven schijnen.

Kijk naar de mogelijkheden. Pak de regie weer terug.

Neem weer een extra stuk fruit, ga naar de sportschool, kies voor een extra schep groente. Doe iets om de negatieve spiraal te doorbreken. Zet vandaag een stapje, herhaal het morgen weer. Ga zo verder en maak de stapjes langzaam groter. Of zet een stapje meer in de goede richting. Geef niet op, pak de draad weer op. Glimlach, wees trots op jezelf.

Ga zo door. Het komt goed!!

En als je meer inzicht wilt in de stappen die je kunt zetten naar een gezondere en fittere leefstijl. Maak dan een afspraak met mij voor meer inzicht in jouw wandeling langs jouw voedingsstruggles via marleen@voedingcentraal.nl of bezoek www.voedingcentraal.nl