Wat is het genieten buiten, momenteel. De wereld is supermooi als het zo wit is. Ik geniet ervan. Vanmorgen een mooie wandeling met de hond gemaakt. Vanmiddag met de kinderen naar een helling geweest waar ze heerlijk konden sleeën. En daarna weer warm worden met een film en warme chocomel. Wat een winterpret. Deze dag nemen ze ons niet meer af. Als ik naar buiten kijk komt er spontaan een glimlach rond mijn mond. Met een beetje rozig gevoel schrijf ik dit blog. Ik houd ervan. Het zijn lichtpuntje als dit die het voor mij leuk houden. Ik kijk graag naar wat wel kan en vooral wat naar wat ik zelf kan veranderen. Dat is natuurlijk niet altijd makkelijk en zeker niet met de weinige dingen die nu kunnen en mogen. Maar het kan wel.

Wat kan wel

We leven in een super rare tijd. Ik heb het gevoel dat veel leuke dingen van ons afgepakt zijn, maar ik weiger bij de pakken neer te zitten. Ik kijk naar de dingen die ik wel kan veranderen. Door mee te bewegen en niet tegen de stroom in te willen roeien zoals hier al beschreven blijft het leven leuk.

Minder leuke afspraken met gezellige vrienden probeer ook ik een klein beetje te compenseren door met mijn gezin vaker iets uitgebreider te eten. Ook ’s avonds staat er vaker iets lekkers bij de TV.

En natuurlijk staat er weleens chips op tafel, maar ik varieer graag met snackgroenten en ook zelfs appel wordt gewaardeerd door de kinderen. Blokjes oude kaas erbij en iedereen is tevreden. Het hoeft niet veel te zijn. Het gaat erom dat het gezellig voelt. En nu even alleen met ons gezin.

Blijf in beweging

En ook bewegen en sporten is lastiger in te plannen. Hockeytraining zit er al maanden niet meer in. En toen ik meer uren op kantoor ging werken merkte ik dat wel aan mijn lijf. In mijn praktijk is het werk afwisselender met cliënten en andere klussen tussendoor. Bij het werk voor de GGD zit ik veel meer. Met als gevolg een stijf lijf. Daarnaast worden de kinderen ouder en zijn langer beneden waardoor mijn man en ik ’s avonds minder tijd met z’n tweeën hebben. Wij hebben daar een oplossing voor gevonden. Bijna iedere avond gaan wij samen met de hond wandelen. Even tijd voor ons zelf en tegelijkertijd bewegen. Win-win.

Maar andere dingen zijn weer lastiger aan te pakken. Maar het kan wel. In kleine stapjes en op kleine schaal. Verbeter de wereld begin bij jezelf. Waar ligt voor jou de uitdaging en hoe pak je die aan?

En wil je daar eens samen met mij over sparren. Dat kan. Maak via marleen@voedingcentraal.nl een afspraak voor een gratis eerste gesprek.