Tjonge, jonge, het blijft maar zomer in Nederland. Hartstikke fijn, maar ik merk ook dat ik nog steeds mijn ritme niet gevonden heb. Je wilt natuurlijk het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden, maar ik heb het gevoel dat er nog niet zoveel uit mijn handen komt als normaal gesproken.

Relaxen in de tuin

Het geeft mij een apart gevoel. Aan de ene kant natuurlijk heel fijn en relaxed om nog steeds heel veel tijd buiten door te kunnen brengen. Lekker buiten eten en nog heerlijke avonden om buiten te zitten. Aan de andere kant geeft het mij ook weleens een onrustig gevoel als ik buiten van het zonnetje aan het genieten ben en niet achter mijn laptop bezig ben.

Daar zit een stuk automatisme en verwachting in. Dat heb ik eigenlijk mijzelf opgelegd en het hoort een beetje bij onze maatschappij. Er wordt min of meer van je verwacht dat je altijd maar bezig bent met nuttige dingen. Het lijkt wel of ik mijzelf alleen maar kan waarderen als ik mijn handen uit de mouwen steek, tenzij het vakantie is.

En alleen in de vakantie is het goed om lekker de tijd te nemen om te niksen of lekker lang te ontbijten of nog een extra hoofdstuk te lezen in dat boek wat me zo boeit.

Focus op de dagelijkse dingen

Maar het huis en de was gaan ook gewoon door. Werk is ook allang weer begonnen. Alleen de kinderen hebben deze week hun laatste vrije week, hier in het zuiden. Dat zorgt er ook voor dat alles nog een beetje anders loopt als in een gewone school/werkweek.

En hier is het nu extra onrustig. Het is toch wel spannend om naar de middelbare school te gaan. En dat in tweevoud, voor onze tweeling. Veel nieuwe dingen: boeken kaften, laptop ophalen en installeren, gymkleding kopen. En natuurlijk de weg naar de nieuwe school nog een keertje oefenen.

Weer in het ritme

Vakantiegevoel vasthouden voelt fijn, maar de onrust die in mij zit omdat het niet zo wil om weer ritme te krijgen voelt niet fijn. Dus wat doe ik eraan?

Ik zorg dat we weer ritme in onze maaltijden krijgen. Op tijd opstaan betekent ook weer op tijd ontbijten. Niet meer met lekkere, verse Duitse broodjes, maar met Nederlands volkorenbrood of goedgevulde havermoutpap. Daarmee kan ik tot het fruitmoment vooruit. ’s Ochtends meestal gewoon een stuk fruit, maar ’s middags of na het avondeten vinden wij het heerlijk om nog uitgebreid fruit te eten. En er is nog volop keuze in zomerfruit: meloen, nectarines, druiven……en al appels en peren die uit onze eigen bomen zijn gevallen.

Goede voornemens

In de vakantie was het makkelijk om uitgebreid te kokkerellen en lang te tafelen. Door de week, als alle scholen en sporten weer zijn begonnen schiet dat er regelmatig bij in. Door hier toch tijd voor te maken bv. in het weekend lukt het om iets langer dat vakantiegevoel vast te houden. Zet eens een heerlijk, goedgevulde maaltijdsalade op tafel of steek de bbq weer aan. Er zijn zoveel variaties mogelijk en het internet staat bol van de lekkere en makkelijke recepten. Ik zeg DOEN.

Wil jij ook een gezondere en fittere leefstijl?

En als je na het lezen van deze Voedingstips eens willen praten over de stappen die jij kunt zetten naar een gezondere en fittere leefstijl, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met mij voor meer inzicht in jouw wandeling langs jouw voedingsstruggles via marleen@voedingcentraal.nl of bezoek www.voedingcentraal.nl